BO BECKMAN - polis


                        Bo Beckman

Slussen i Stockholm den 31 mars 1977. Klockan var 22.57. Erich Norbert Kröcher hade suttit och druckit öl på krogen Gyllene Prag vid Munkebergs torg. Han var sen och hade bråttom nerför trapporna från Munkebergstorget, för att hinna med 23-bussen ut mot Rinkeby. Från ett annat håll kom två andra män springande mot samma buss. Precis när Kröcher satte foten på trappsteget in till bussen, hoppade de två männen på honom. Båda hette Bosse. Den ena, som var Bo Beckman, grep tag i Kröchers högra handled, den andra greppade den vänstra. I samma snabba rörelse fick Bosse Beckman tag om kolven på den stora 9 mm-pistol, som de visste att Kröcher hade i byxlinningen och ryckte den till sig. De visste båda att Kröcher i sin axelremsväska hade minst ett vapen till och att både den och kameran han hade runt halsen kunde vara apterade med sprängmedel, som han kunde utlösa vid ett gripande. Därför rev den andre Bosse till sig väskan. Ett annat tips, som SÄPO hade, var att Kröcher kunde ha ”livvakter”, som vid ett gripande skulle börja skjuta. Om Kröcher blev skadad eller dödad skulle han bli martyr ”för saken”. Det skulle inte vara en bra utveckling.
 
Totalt överraskad och tillintetgjord låg den västtyske terroristen Erich Norbert Kröcher med ansiktet tryckt mot den vinterkalla betongen vid busshållplatsen. Någon skottlossning från befarade livvakter kom inte till polisernas lättnad. Den ene av poliserna skickade via radio direkt ut två ord: ”Ebba grön!”.  Fler polismän strömmade till, bland andra den spanare som suttit på krogen och haft Kröcher under uppsyn och skickat signalen till de två obeväpnade SÄPO-poliser, som grep Kröcher. Deras bästa vapen var ÖVERRASKNINGEN. Obeväpnade hade de varit för att om det blivit ett tumult, så skulle Kröcher inte få chansen att ta deras tjänstevapen.  Polisens Vw-buss körde fram och Kröcher släpades hastigt in i bussen oskadliggjord och fängslades. Ett nytt meddelande gick ut: ”Ebba packad”. Det betydde att den efterspanade mannen låg ihopbuntad i polisbussen. Det första betydde ”Operationen lyckad!”. Erich Norbert Kröcher var gripen. (Det är troligt att musikgruppen ”Ebba grön” tog sitt namn från det här polisingripandet.)

Händelserna kring Slussen gick fort. Polisinsatsen var snabbt avklarad efter lång tids spaning, men vårvinternattens aktiviteter upphörde inte för polisens del, fastän de lämnat Slussen. Istället ökade de. På morgonkulan ringde man från SÄPO till Stockholmspolisen och begärde handräckningshjälp för en stor samordnad aktion mot terroristmisstänkta i hela Stockholmsområdet. SÄPO möttes till en början av gapskratt. Det var ju den 1 april.

På morgonen klockan 06 slog polisen till i Rinkeby, Trollbäcken och på många andra ställen runt omkring i Stockholm. Mer än 60 personer hämtades in till förhör och många av dem rannsakades och dömdes.  Särskilt från ett hus i Trollbäcken greps många misstänkta. Den natten hade man haft en fest där, och många både utlänningar och svenskar greps - misstänkta för mycket allvarligare brott än att ha stört nattsömnen för grannar.

Västtysken Erich Norbert Kröcher greps som ledare för en mindre grupp med svenskar som planerat att inom kort genomföra en kidnappning av Anna-Greta Leijon. Genom SÄPO:s insats och gripandet av Kröcher förhindrades detta.

Bakgrunden till kidnappningsplanerna finns i Ockupationen av den Västtyska ambassaden den 24 april 1975. Den genomfördes av sex medlemmar ur Röda Arméfraktionen. Efter 12 timmar var den våldsamma ockupationen över. Ambassaden var sprängd, tre personer var döda, en terrorist och två ambassadtjänstemän bl.a. militärattachén Andreas von Mirbach. De fem överlevande terroristerna greps av polisen och utvisades till Väst-Tyskland där de senare dömdes till långa fängelsestraff. Politiskt ansvarig för utvisningen var dåvarande invandrarministern Anna-Greta Leijon.

Terroristernas planering av kidnappningen kallades Operation Leo (”leo” latin för ”lejon”). Ovetande om detta hade SÄPO en egen kod för operationen mot terroristerna. Det var Operation Löwe, tyska för ”lejon”. En gång berättade Bosse Beckman, att en bra spanare, en bra polis helt enkelt, måste kunna tänka som en kriminell, som en terrorist. I det här fallet tänkte man ganska lika.

Det var en av de svenska medlemmarna i gruppen, en ung kvinna som under några år i Stockholm bodde ihop med Norbert Kröcher, som kom med förslaget om kidnappningen av Anna-Greta Leijon. Kröcher, som bl.a. var medlem i 2-junirörelsen, råkade se en skymt av TV-nyheterna, då Anna-Greta Leijon meddelade att terroristerna skulle utvisas. Det var dagen efter den misslyckade ambassadockupationen, vars mål var att förmå den västtyska regeringen att frige 26 fängslade terrorister, däribland Andreas Baader och Ulrika Meinhof.  Kröcher började vifta med sin pistol och sa att han skulle kapa ett flygplan, för att frita de tyska ockupanterna. Mycket mer hände i det sammanhanget, men det som direkt berörde Anna-Greta Leijon, berodde på att Kröchers svenska fästmö föreslog att man skulle kidnappa Anna-Greta Leijon istället för att kapa ett plan.
 
Lite noterbart är att den unga kvinnans föräldrar hade sin sommarstuga nära Sala och både hon och Erich Norbert Kröcher besökte Sala flera gånger – Sala där Bo Beckman nu bor. Det var fästmön som även föreslog att Anna-Greta Leijon skulle sättas i den speciella lådan sedan hon tillfångatagits, inte i en mer likkistelik låda som Kröcher tänkt sig. När hon väl tillfångatagits skulle hon föras till ”Folkets fängelse” som fanns i ett hus på Söder i Stockholm. På den platsen hittade polisen sedan ett stort antal pistoler och rökgranater, 15 kilo dynamit, elektriska sprängkapslar, stubintråd och polisuniformer och så lådan som invandrarministern skulle transporteras i.

Säkerhetspolisen gjorde ännu ett betydelsefullt fynd. I den axelremsväska som Erich Norbert Kröcher hade på sig vid gripandet, hade han också en anteckningsbok med noggranna anteckningar över den planerade kidnappningen. Något som polisen kallade ”Kröchers terroristbibel” hittade man vid husrannsakan.  I den stod bl.a. ”Ingå aldrig i rutiner – då åker du fast!” berättar Bosse Beckman. Det misstaget gjorde Kröcher själv. Han tog 23.00-bussen två gånger.

Bosse Beckman är uppvuxen i KALIX, son till mejeristen (chefen för mejeriet) Arne Beckman och hans hustru Edith Beckman, den välkända skolkökslärarinnan (senare döptes tjänsten om till hushållslärare). Men samtliga Beckmans fem barn, varav Bosse är yngst, är födda i Hedenäset, Hietaniemi församling, dit Arne Beckman kom 1929. Där träffade han skolkökslärarinnan Edith Häggström, som fick sin första tjänst i Hedenäset 1932. De gifte sig vid midsommar 1933. 1946 flyttade familjen till Kalix, där familjen bodde i pappans tjänstebostad ovanpå mejeriet intill Kalixälven.

Bosse Beckman blev SÄPO-polis och senare chef, jag blev lärare. Våra yrkesval var lite slumpmässiga. För min del var det två gymnasiekamrater, som kom från A8 till mig på I19 och berättade att man kunde få tre dagars permission, för att tentera in på lärarutbildningen i Luleå.  För Bosses del var det hans syster, som i ett brev till honom då han läste på Folkhögskolan, skickade med en annons från Dagens Nyheter om polisutbildning. Sök, skrev hon. Så blev det. Bosse blev polis och jag lärare i svenska. Jag hade suttit på skolbänken, men Bosse var mer äventyrlig. Han hade varit sjöman.

Bosse gick först i ”Gamla skolan”, det som senare kallades Västra skolan i Kalix vid busstorget. Sedan i ”Nya skolan” (= Östra skolan) vid Furuvallen, innan han började på realskolan. Den fullföljde han inte utan praktiserade hos lotsen i Karlsborgsverken och vårterminen på Sjömansskolan i Göteborg. 16 år gammal mönstrade han på och gick till sjöss. Han blev befälselev på m/s Elgaren. Som 17-åring hade han redan sett Kapstaden i Syd-Afrika och den dag han fyllde 17 år låg fartyget i Durban. Med m/s Skogholm gick han på USA/Kanada och via de Stora sjöarna till Detroit och Chicago. Tredje fartyget var m/t Stora, en tanker, som
då var Sveriges största, 213 meter lång. Det blev flera resor till Kuwait via Suez-kanalen. På de senare fartygen var han lättmatros. Då han blev inkallad till värnpliktstjänst, var Flottan den självklara placeringen. Men på grund av kärleken begärde Bosse förflyttning till infanteriet och I19 i Boden. Sedan kom systerns brev, som ledde in Bosse till polisyrket.
I min släkt fanns ingen som var eller velat bli lärare. I Bo Beckmans släkt finns ingen annan polis. Det har inte heller funnits någon tidigare och ingen i de yngre generationerna har sökt sig in på den yrkesbanan. Däremot finns det gott om präster i släkten. Bosse skulle säkert ha kunnat bli en bra präst också, så orädd, handlingskraftig och medmänsklig som han är. För mig personligen är det en stor glädje att vi för mer än 50 år sedan hamnade på samma lucka på I19 i Boden.
2010 fyllde Bo Beckman 70 år. Uppmärksamhet kring hans person blev nu i medierna större än han räknat med. Men det hade börjat 3-4 år tidigare, då TV4 ringde och ville ha med honom i en programserie som hette ”123 saker som svenska folket bör veta”. Bosses första svar var att han inte hade något att berätta.  Poliser inom säkerhetspolisen har ett avtal att aldrig yppa något om sin verksamhet. TV4-reportern påstod att man fått klartecken av högsta ledningen inom polisen. Bosse kollade och så var det. Han fick berätta så mycket han ville. Det mesta hade ju redan kommit ut i en bok. Bosse fick klartecken av högste chefen inom SÄPO.
Det ledde till andra intervjuer och bl.a. blev han utnämnd till Salas egen Hamilton i Sala Allehanda, eftersom han är bosatt där. (Hamilton efter Jan Guillous hjälteagent.) Sedan ringde Tv4 Västmanland och gjorde ett ”Hemma-hos”, som sändes lokalt. Detta gick senare i Landet Runt. Därefter var det P4 Västmanland, som hade Bo Beckman som sin specielle måndagsgäst i direktsändning.
Som polis började Bo Beckman sin bana i Solna. Han var patrullerande polis, hundförare med hunden Arco, narkotikapolis med mera, innan han sökte sig över till säkerhetspolisen i Stockholm. Gripandet av Erich Norbert Kröcher var en av de aktioner Bosse Beckman deltog i. När det gäller andra händelser, som han kanske blir tillfrågad om, har han inga svar. Men kanske blir det en biografi någon gång i framtiden. Hoppas det.
Idag lever Bo Beckman ett mer stillsamt liv i Sala tillsammans med sambon Christina Olsson. Men ibland drar det i äventyrsnerven. Han är ägare till en stor motorcykel och tillhör Sala Silvertown. Tillsammans gör medlemmarna ibland långa turer. Naturligtvis är Sala Silvertowns ”hang around” till en ”högstatusklubb”, liksom många andra motorcykelklubbar. ”Hang around” till PRO, påpekar Bosse.

Publicerad i FORSKARNYTT, Kalix Släktforskarförenings medlemstidning, i nr 2011
  
 Källor:
Aftonbladet 27.6.2005
Dagens arbete nr 7/8 2005
Operation Leo (Wikipedia)
SvT regionala nyheter, Västmanland
Sveriges Radio, P4 Eftermiddag 24 maj 2011

       LEIF LARSSON
       E-post: leif@lars-son.se
« Tillbaka
AKTUELLT

TAVLA bnr 79

2019-02-14

Tavlans namn: ÖDE LAND. Från ökenområdet norr om Vattnajökull på Island. Storleken, bredd ca 55 cm, höjd ca 46 cm. Olja

TAVLA nr 78

2019-02-13

Tavlans namn: PÅ VÄG. Storlek ca 55 cm bred, ca 46 cm hög. Olja

TAVLA nr 77

2019-02-12

Målningens namn är VÄGEN VÄSTERUT. Motivet från Kirjaluokta. Storleken på målningen: Bredd ca 61 cm, höjd ca 50 cm.

TAVLA nr 76

2019-02-04

Namn: MYRBÄCK. Storlek: 61 cm bred, 50 cm hög. Olja

TAVLA nr 75

2019-02-03

Tavlans namn: BJÖRKARNA PÅ MJÖLKUDDSBERGET. Storlek 65 cm bred, 54 cm hög. Olja.

TAVLA nr 74

2019-01-20

Tavlans namn "HEMLIGT HUS". Storleken: bredd 69 cm, höjd 50 cm. Olja

TAVLA nr 73

2018-12-19

Tavlan har fått namnet "FROSTENS STIG". Storleken är 61 cm bred, 50 cm hög. Olja.

TAVLA nr 72

2018-11-26

VÅREN PÅ VÄG  kallar jag den här målningen. Motivet hämtat nära Anderstjärnsvägen i Kalix. Målningens storlek är 50 cm (bredd), 61 cm (höjd). Olja

TAVLA nr 71

2018-11-15

Denna höstbild kallar jag FALLFÄRDIG. Platsen ungefär mitt emot vägskälet till Björsbyn. Tavlans storlek är ca 55c bred, 46 cm hög. Olja.

TAVLA nr 70

2018-11-14

Den här målningen kallar jag STRANDKALLEN eller LANDKALLEN. Platsen är nära SLUSSEN i Kalix-Nyborg. Skissen gjordes ute på plats. Storleken är ca 46 x 38 cm. Olja

TAVLA nr 69

2018-11-09

Detta fjällmotiv kallar jag ÖRNFJÄLL eftersom man kan ana en örn ("örnens huvud med näbben syns i kanten på den branta ravinen"). Storlek ca 54 cm bred, 654 cm hög. Olja

TAVLA nr 67

2018-11-09

Tavlan kallar jag KALL MORGON 1. Storleken är ca 61 cm bred, 51 cm hög. Olja

TAVLA nr 68

2018-11-09

Målningen kallar jag KALIX ÄLV, BONDERSBYN. Storleken är ca 70cm bred, 50 cm hög. Olja.

TAVLA nr 65

2018-10-26

Tavlans namn: Ditåt. Tre kor. Storlek: ca 65 cm bred, ca 54 cm hög. Olja.

TAVLA nr 64

2018-10-24

Tavlans namn: Från Hindersön. Storleken: ca 61 cm bred, ca 50 cm hög. Olja

TAVLA NR 62

2018-10-14

Tavlans namn: MYRLAND. Storlek ca 65 cm bred, 54 cm hög. Olja.

Tavla nr 63

2018-10-14

Tavlan kallar jag Vid E10. På väg mot Björkliden. Olja.
Storlek: ca 61 cm bred, 50 cm hög.

TAVLA nr 61

2018-10-11

Första höstisen. Olja. Storlek ca 61 bred, 50 hög.

TAVLA nr 60

2018-09-26

KALIX ÄLV rinner upp någonstans i trakten av Kebnekaise. På väg till och från Kiruna passerar man älven cirka 1,5 mil söder om Svappavaara. Tavlan kallar jag KALIX ÄLV, LAPPEASUANTO. Storleken är ung. 65 cm bred, 55 cm hög. Olja

TAVLA nr 59

2018-09-10

Tavlan har jag kallat Sommarfönster. Storlek: bredd ca 51cm,höjd ca 61 cm.
ANN-CATRINE JANSSON, Luleå

 

TAVLA nr 58

2018-08-25

Målningen heter KVARNTRÄSKBÄCKENS SISTA BÅT. Storleken är 70X70. Olja

TAVLA nr 57

2018-08-17

Den här tavlan kallar jag DÄR INGEN BOR. Olja. Storleken är ungefär 65 cm x 54 cm.

TAVLA nr 56

2018-07-12

Tavlan kallar jag TRÄDET VID ÄLVEN. Storleken är ca 60x51cm, olja.
EVA NILSSON, Hallen, Östersund

TAVLA nr 55

2018-05-27

Tavlan kallar jag GLÄNTAN. Storleken är 61 cm bred, 50 cm hög. Olja.

TAVLA nr 54

2018-04-05

Den här målningen kallar jag SÖRFORSEN (precis ovanför Sörbron). Storleken är ungefär 73 cm (bred) och 60 cm (hög). Olja. raan.nu. April 2018.

TAVLA nr 53

2018-03-20

Tavlans namn: FORS (Saarikoski). Storlek: 54 cm bred, 65 cm hög. Olja

TAVLA nr 52

2018-03-06

Kor är nyfikna och brukar komma så fort jag närmar mig ett kostängsel. Den här målningen kallar jag "NU GÅR JAG HEM". Storleken är cirka 61 cm (bredd och 50 cm (höjd). Olja

TAVLA nr 51

2018-02-25

Höst. Tavlan heter HÖSTBÄCK. Storleken är ca 65 cm bred, 54 cm hög. Olja

TAVLA nr 49

2018-02-19

Vårvinterbild. Målningen kallar jag VÄGEN INÅT SKOGEN. Olja. Storleken är ungefär 61 cm bred, 50 cm hög.
Konstföreningen FENIX mars 2018

TAVLA nr 50

2018-02-19

Tavlan heter FROST. Storleken är ca 61 cm bred, 50 cm hög. Olja

STINA NORDAHL, Torsång

TAVLA nr 46

2018-01-21

"Gamla hästkrafter" heter denna målning. Storlek: Cirka 65 bred, 54 hög. Olja

TAVLA nr 45

2018-01-14

Målningen kallar jag BAKI BODA. Den är nummer 1 för 2018, olja. Storleken är ca 60,5 cm bred och 50 cm hög

TAVLA nr 44

2017-12-21

Tavlan kallar jag SNÖTÄCKE. Storleken är ungefär 61 x 50 cm, olja

JERKER ABRAHAMSSON, SANDRA HEDLUND, Luleå
December 2017

TAVLA nr 43

2017-12-15

Tavlan kallar jag SNÖLADOR. Storleken är ca 65 cm bred, 56 cm hög. Olja. Konstföreningen FENIX mars 2018

TAVLA nr 42

2017-12-03

Tavlan kallar jag BERGEBO. Storleken är ca 55x46, olja

ERIK NORDAHL, Torsång (december 2017)

TAVLA nr 41

2017-11-17

Målningen kallar jag ANN-BRITTS MYR. Färgerna lite bleka i elljus och blixt. Storleken är cirka 55 cm bred, 46 cm hög. Olja.

PER NORDAHL, Torsång
December 2017

TAVLA nr 40

2017-11-13

BLÅMÖRKER, ca 55 cm bred, 46 cm hög, olja

MIKAEL RUDHOLM, Stockholm

TAVLA nr 39

2017-10-28

Tavlan heter VÄNTAN. Storleken är 65 cm bred, 55 cm hög (cirka). Olja 

TAVLA nr 38

2017-10-21

 Den här tavlan har jag kallat HÖST. Storleken är ca 61 cm bred, 51 cm hög, olja
Erik Nordberg, Luleå

 

TAVLA nr 37

2017-10-13

Den här målningen kallar jag KONTROLL 12. Storleken är ca 60 cm bred, 42 cm hög. Olja.

Ylva Sjöstedt, Marieholm
Oktober 2017

TAVLA nr 36

2017-10-06

Denna målning kallar jag ÄNG. Storleken är 65 bred, 54 hög, olja. Som vanligt återges färgerna inte exakt i elbelysning.

Jerker A + Sandra H okt 2017

TAVLA nr 35

2017-10-02

Den här målningen kallar jag HAGEN. Storleken är 55cm bred, ca 46 hög, olja

Jerker Abrahamsson och Sandra Hedlund, Luleå, november 2017

MÅNADENS DIKT

2017-10-01

MOTVINDSGATAN

I stan finns två gator:
NAMNLÖSA GATAN
ner mot hamnen
där ingen vill bo

MOTVINDSGATAN
den långa som slingrar sig
runt alla kvarter
och där kallblåsten råder
är den andra,
den där ingen vill bo


Det här är den 40:e MÅNADENS DIKT. De 40 dikterna har fört en tillvaro i det tysta. Förmodligen har ingen läst dem. Ingen har i alla fall gett ett enda ord som kommentar till någon av dem. 40 är ett jämnt och bra antal att runda av med. Någon fler MÅNADENS DIKT blir det inte.

TAVLA nr 33

2017-09-22

Oljemålning MARTIN

Martin Sjöstedt, Marieholm
Oktober 2017

TAVLA nr 34

2017-09-22

Lulefjärden, olja, storlek: bred ca 60,5 cm, höjd ca 49 cm

TAVLA nr 32

2017-09-04

Den här tavlan heter FRUKT. Storlek: ca 41 cm bred, ca 33,5 cm hög. Olja. Färgerna svåra att få exakta.

TAVLA nr 31

2017-09-01

Kaffepetter i Drängstugan, olja, bredd 48 cm, höjd 44 cm

MÅNADENS DIKT

2017-09-01

KRÅKSÅNGEN

Det är inte
sången
som är det fina i
kråksången.
Det är att
sångarna
och sången
finns.

Det här är den 39:e dikten jag satt in som Månadens dikt sedan starten i juli 2014. En till kan det nog bli.
40 kan vara ett bra avslutningsantal.

TAVLA nr 30

2017-08-11

Motivet är från Island. KAJPLATS kallar jag den. Bredden ca 45 cm, höjden ca 55 cm. Tavla nr 16 ANTON placeras nu i Arkivet

TAVLA nr 29

2017-08-05

Den här heter BÅTPLATYS, olja, ca 73 x 60. Tavla nr 15 placeras nu i ARKIV

YLVA och MARTIN SJÖSTEDT, Marieholm

TAVLA nr 28

2017-07-22

STRANDEN. Storlek bredd ca 73, höjd cirka 60, olja. Tavla nr 14 BLÅ LASTBIL förs nu över till ARKIVET
ANN-CATRINE JANSSON, Luleå

TAVLA nr 27

2017-07-14

kallar jag STENSKOG. (En brand i en skog) Tavlans storlek är ca 55 cm bred, 46 cm hög, olja

TAVLA nr 26

2017-06-26

Den här kallar jag STORM. Storleken är ca 73 cm (bredd) x  60 cm (höjd). Olja. Motivet är från Kalix skärgård

INGRID SJÖSTEDT, STAFFANSTORP

TAVLA nr 25

2017-06-21

Det har varit lite trögt ett tag. Många målningar är på gång. Nu blev VINDFLÖJEL I SKÄRGÅRDEN klar.
Storleken är 41 cm bred, 35 cm hög

MIKAEL RUDHOLM, Stockholm

TAVLA nr 24

2017-05-18

Den här målningen från fjällvärlden kallar jag UPPRINNELSE. Storleken är ca 65 cm bred, 55 cm hög. Oljemålning. Tavla nr 13 FORS flyttas nu över till Arkiv.

YLVA OCH MARTIN SJÖSTEDT, Marieholm

 

TAVLA nr 23

2017-04-28

BLEKINGE 84 kallar jag den här tavlan - den tredje jag gjort "från början" sedan jag började måla igen hösten 2016.Storleken är 53,5 cm bred, 65 cm hög. Det var svårt att i befintligt ljus på färgerna att stämma vid fotograferingen.

OK VARGEN, Kalix
Tavla nr 13, FORS, placeras i Arkiv.

TAVLA nr 22

2017-04-15

har jag kallat VASSBÅT. Storleken är ca 61 cm bred, 50 cm hög, olja. Målning nummer 12 "Fönster mot sjön" placeras nu i Arkiv. 

TAVLA nr 21

2017-04-10

Den här målningen kallar jag VINTERCYKEL. Ännu är det mer vinter än sommar här och cykeln får nog stå där den står någon vecka till. Målningens storlek är 55 cm bred, 46m cm hög. Målning nr 11 ("Småkvarn") placeras nu i Arkivet.

Jerker och Sandra 30.4.17

TAVLA 20

2017-04-08

kallar jag STORÖN, eftersom motivet är hämtat därifrån. Målningen påbörjades för flera år sedan. Storleken är 61 cm bred, 50 cm hög, olja. Tavla nummer 10, "Udden" har flyttats till Arkiv

Anna-Märta Henriksson, Storön

TAVLA nr 19

2017-04-04

har jag kallat MYR fritt efter naturen. Platsen är en bit öster om Töre i närheten av Tretjärnarna. Tavlans storlek är ca 61,5 cm bred och 50 cm hög, olja. Tavla nummer 9 har nu förts över till Arkivet.

STINA NORDAHL 30.4.17.

TAVLA nr 18

2017-03-28

blev klar igår, men då ville inte datorn samarbeta med mig. Tavlan heter "VÅR I ANDERSTJÄRNSSKOGEN"
Storleken är 73x60, olja. Tavla nummer 8, "Finska sidan" lägger jag nu i Arkivet

TAVLA nr 17

2017-03-13

kallar jag "Stenkoll". Det är den andra orienteringsmålningen. Storleken är ca 54,5 bred, 65,5 hög. Oljefärg som vanligt.
OK VARGEN, Kalix

 Målning nr 7 "På spaning" har nu förts över till Arkivet.

ARKIVET »
Leif Larsson Leif Larsson
Telefon: 070-683 40 47
Epost: leif@lars-son.se
BÖCKERNA E-SKRIFTER FÖRFATTAREN OM FÖRFATTARE ARTIKLAR KONTAKT NOVELLER