ARKIVET

BOKTIPS 1

2014-01-19

Om du vill läsa en tunn men mycket bra bok, så välj HUNDEN av KERSTIN EKMAN. Förutom att du själv får en fin läsupplevelse, så kan du stimulera någon tonåring till läsning, särskilt någon hundintresserad.
Boken handlar om en valp som springer iväg efter husse på ett skoterspår. Valpen hittar inte hem i kyla och snöstorm och tillbringar därför hela vintern ensam med obekanta faror. Berättelsen börjar under en granrot, där valpen ligger hoprullad med nosen under svansen. Han är så ung att han inte har några minnen och inte några erfarenheter, men han har turen att överleva.
På baksidan av boken står det att KERSTIN EKMAN berättar valpens historia enkelt, starkt och fängslande på varje rad.
LÄS DEN. Du kommer inte att ångra dig.

FJÄRDE NOVELLSAMLINGEN

2014-01-16

Nu är min fjärde novellsamling på väg. Just idag har jag skickat iväg mitt manus till LUMIO FÖRLAG. Den här gången är det 20 noveller, olika långa. Varken boktitel, illustrationer eller omslagsbild är ännu klara men de kommer.

FJÄRDE NOVELLSAMLINGEN

2014-01-16

Nu är min fjärde novellsamling på väg. Har just skickat iväg manus till LUMIO FÖRLAG. Än så länge saknar den både titel, illustrationer och omslagsbild. Den här gången är det 20 noveller, olika långa.

THORSTEN JONSSON-novell

2014-01-01

Handelsmannen Gran har konkurrerats ut av Konsum. Han beslutar att bränna ner sin affär. Försäkringsvärdet är högt och han ska hämnas genom att bli grossist i en ny affär. Novellen i Fly till vatten och morgon heter Ensam med en halv liter konjak. Innan Gran tänder på lägger han ut krollsprint i hela lokalen indränkt i fotogen. Det är mörkläggningstid under kriget och han måste arbeta i mörker. Efter att ha supit upp nästan hela halvlitern tänder han ett stearinljus som när det brunnit ner ska tända hela affären. MEN Gran har glömt att han öppnat källarluckan då han ska lämna lokalen ... Originalteckningen som jag ritat av är gjord av Ola Nyberg.

INFÖR 2014

2013-12-28

Inför starten på 2014 har jag valt två intressanta ämnen att berätta om. Jag samlar just nu fakta om författaren THORSTEN JONSSON från Västerbotten. Hans noveller i FLY TILL VATTEN OCH MORGON hör till mina favoriter, bl.a. Vinterstycke som handlar om då hembrännaren Georg Filipsson i Kvickträsk ska hämtas för att avtjäna sina fyra månader i fängelset.

Den andra personen som jag söker uppgifter om är ARNE BORG - en av Sveriges bästa simmare genom tiderna. Bl.a. simmade han över Råneälven i Orrbyn under en av sina uppvisningsturnéer.

GOD JUL

2013-12-18

Den här teckningen av en sidensvans har jag använt som julkort till många bekanta. Teckningen finns i diktboken Kråkorna går inåt med fötterna. Boken är slut, men finns som e-bok. Gå in på E-skrifter.        GOD JUL och GOTT NYTT ÅR till alla läsare.

KOLARE och TOMTAR

2013-12-11

Till LULEÅ FORSKARFÖRENINGS medlemstidning har jag skickat iväg en artikel om kolare, tjärbrännare, tomtar och lite trolldom. Källa har en gammal bok fråm 1939 varit: Folkminnen och folktankar 

GERDA ANTTI

2013-11-25

På morgonen idag har jag skickat iväg en artikel om GERDA ANTTI, författare från Övertorneå, till KALIX FOSKARNYTT. Min förhoppning är att redaktören Bengt-Göran Nilsson ska ha plats för artikeln i nästa nummer, som kommer om ett par månader

Fredsgatan 1

2013-11-20

Jag förde nyss över min artikel om biskop Olof Bergqvist till Artiklar som jag skrivit. Jag hade med en teckning av huset på Fredsgatan i artikeln. Det är den du ser ovan.

Korrektur

2013-11-14

Som författare är det glädjande den dag då man kan börja skicka iväg texter för korrekturläsning och andra åsikter om innehållet i berättelserna.

Idag har de första novellerna gått iväg med posten till två rutinerade korrekturläsare.

 <<-10  « Föregående  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Nästa »  +10>> 
AKTUELLT

MÅNADENS DIKT

2020-04-03

 

 VIRUS

Då viruset kom
kunde alla drabbas
Riktigt illa kunde det gå
Om man var frisk
eller bara lite sjuk
kunde man inte veta
förrän man blivit testad

Då fick man kanske veta
att man varit frisk
hela tiden – till DÅ
Men nästa dag kunde man
vara sjuk
Det var ett sådant test


  

ARKIVET »
Leif Larsson Leif Larsson
Telefon: 070-683 40 47
Epost: leif@lars-son.se
BÖCKERNA E-SKRIFTER ARTIKLAR TAVLOR FÖRFATTAREN OM FÖRFATTARE KONTAKT NOVELLER