ARKIVET

NATTFESTIVAL KORPILOMBOLO

2014-12-05

Igår den 4 december läste jag dikter i nästan en timme i Korpilombolo! Det var en berikande erfarenhet. Upplägget var utomordentligt för min del. Jag läste mina dikter indelade i fem grupper och mellan varje ny omgång spelade Henry Fängvall, Vittangi, tvåradigt dragspel. Mycket lyckat! Både många skratt och en hel del eftertanke i den fullsatta salen i Uusitalogården.

Jag skänkte en Tjädern spelar i gryningen till Julian Vasques, ursprungligen från Colombia, och den person som för 10 år sedan drog igång NATTFESTIVALEN i KORPILOMBOLO. Han är verksam inom avdelningen för Litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Jag tror att han är professor där, möjligen universitetslektor.

Årets NATTFESTIVAL pågår 29/11 t.o.m. 13/12. Programmet är mycket imponerande.

MÅNADENS DIKT

2014-12-01

KRÅKPUSS

Jag såg en kråka
pussa en annan kråka
som satt stilla
och lät sig uppvaktas.
Dom näbbades lite
en stund
tills skatorna
började skratta
från storrönnen
vid stranden.

BOKSLÄPP IGÅR

2014-11-26

Boksläpp igår i KALIX BIBLIOTEK, där jag fick presentera Då du hör björnen vissla lite mer ingående. 20-25 personer lyssnade och ställde frågor. Mycket trevligt. Läste korta avsnitt ur tre av novellerna, bl.a. TRAPPHUSET om en 9-årig pojke som råkat illa ut. 
Ser nu fram mot NATTFESTIVALEN i KORPILOMBOLO där jag den 4 december ska högläsa dikter - en för mig ovan situation. 

KALIX FORSKARFÖRENING

2014-11-22

har en utomordentlig medlemstidning, ForskarNytt, och en lika bra HEMSIDA, båda med Bengt-Göran Nilsson som ansvarig. Idag på morgonen fick jag besked om att min bok Då du hör björnen vissla fått en mycket fin recension skriven av STEN RÖNNBERG, professor emeritus. Gå in på HEMSIDANS www.kalixforskarna.se om du vill läsa Stens recension.

KALIX BIBLIOTEK

2014-11-17

TISDAG 25 november kl. 14 ska jag berätta om Då du hör björnen vissla i Kalix bibliotek. Det brukar komma många besökare till Bibliotekets arrangemang, så vi hoppas att det blir likadant nu.

BOKEN KOM IDAG!

2014-11-13

På förmiddagen kom kartongerna med min novellsamling! Äntligen! De har tagit god tid på sig att komma hit men nu är de här. Börjar omgående att skicka ut de böcker som är förhandsbeställda genom mig.

SANGIS

2014-11-12

Idag besökte Solveig och jag Sangis PRO; jag för att berätta om nya boken (som INTE kommit än) och Solveig för att berätta om starka kvinnor som inspirerat många andra att sticka bl.a. för familjernas försörjning. Nästan 60 personer lyssnade på oss, ett av de bästa ställen vi varit på.

BOKENS RESA

2014-11-10

Fick nyss telefonsamtal från förlaget. Då du hör björnen vissla hinner tyvärr inte fram före vårt besök i Sangis den 12 november. Boken befinner sig just nu någonstans i TYSKLAND på väg från POLEN! Någon gång under torsdagen kommer transportfirman att anlända hit till Fredsgatan med böckerna! Så fort jag har böckerna i min hand kommer jag att börja distribuera ut dem till alla som förhandsbeställt.

BOKLEVERANSEN

2014-11-06

Fick alldeles nyss besked från förlaget. Böckerna skickas IDAG från tryckeriet och ska enligt beräkningarna komma fram till mig den 11 november (tisdag). Hoppas att det fungerar. ONSDAG 12 nov. ska jag berätta om boken och mina andra böcker i SANGIS hos PRO.

FÖRLAGET

2014-11-05

Boken är sen. Förlaget hör inte av sig. För minst en vecka sedan borde jag ha börjat distribuera de böcker som beställdes genom mig. En mycket irriterande väntan!

 <<-10  « Föregående  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Nästa »  +10>> 
AKTUELLT

MÅNADENS DIKT

2020-04-03

 

 VIRUS

Då viruset kom
kunde alla drabbas
Riktigt illa kunde det gå
Om man var frisk
eller bara lite sjuk
kunde man inte veta
förrän man blivit testad

Då fick man kanske veta
att man varit frisk
hela tiden – till DÅ
Men nästa dag kunde man
vara sjuk
Det var ett sådant test


  

ARKIVET »
Leif Larsson Leif Larsson
Telefon: 070-683 40 47
Epost: leif@lars-son.se
BÖCKERNA E-SKRIFTER ARTIKLAR TAVLOR FÖRFATTAREN OM FÖRFATTARE KONTAKT NOVELLER