ARKIVET

STRÖMSTAREN

2014-12-23

såg jag idag, dagen före julafton, i Lulsundskanalen. Det var där kanalen och Skurholmsfjärden möts.

MORAJÄRVAR´N

2014-12-22

Idag fick jag mina ex av MORAJÄRVAR´N, en synnerligen livaktig och innehållsrik lokaltidning "åt Morajärv´aran so djåra kvår å di so hå flyttje"
Även om jag inte har någon anknytning till Morjärv får jag då och då mina dikter publicerade där. Denna gång dikten "Om björnen hör dig", med illustration.
Tyvärr flaggas det för att detta decembernummer blir det sista i tidningens historia. Tidningen upphör.

ORMVRÅKAR

2014-12-21

Jag skrev en dikt om ormvråkar och nakenbadare. Tre har läst den. De skrattar än.

TAXIMORDET 1957

2014-12-20

 

Igår kväll skickade jag iväg en artikel om ett TAXIMORD i Vittjärv till Luleå Släktforskarförenings medlemstidning. Varför till Luleås släktforskarförening? Jo, två nuvarande lulebor upplevde den här julaftonskvällen. Den ena är TONNY ASPLING, då 13 år och då Bodenbo; den andra var SOLVEIG LARSSON, då Åberg, 15 år gammal, och dotter till en av poliserna från Statspolisen i Luleå, som kopplades in.

KENT HÖGLUND

2014-12-16

Varje författare på vilken nivå han än är, behöver några uppmuntrande ord ibland för sitt skapande. KENT HÖGLUND är en mycket positiv människa och ett fint stöd för mig som författare. För råneborna gör han dessutom en ovärderlig insats genom sin forskning om olika historiska ämnen i byn. Dessutom publiceras allt på raan.nu 

NATTFESTIVAL KORPILOMBOLO

2014-12-05

Igår den 4 december läste jag dikter i nästan en timme i Korpilombolo! Det var en berikande erfarenhet. Upplägget var utomordentligt för min del. Jag läste mina dikter indelade i fem grupper och mellan varje ny omgång spelade Henry Fängvall, Vittangi, tvåradigt dragspel. Mycket lyckat! Både många skratt och en hel del eftertanke i den fullsatta salen i Uusitalogården.

Jag skänkte en Tjädern spelar i gryningen till Julian Vasques, ursprungligen från Colombia, och den person som för 10 år sedan drog igång NATTFESTIVALEN i KORPILOMBOLO. Han är verksam inom avdelningen för Litteraturvetenskap vid Stockholms universitet. Jag tror att han är professor där, möjligen universitetslektor.

Årets NATTFESTIVAL pågår 29/11 t.o.m. 13/12. Programmet är mycket imponerande.

MÅNADENS DIKT

2014-12-01

KRÅKPUSS

Jag såg en kråka
pussa en annan kråka
som satt stilla
och lät sig uppvaktas.
Dom näbbades lite
en stund
tills skatorna
började skratta
från storrönnen
vid stranden.

BOKSLÄPP IGÅR

2014-11-26

Boksläpp igår i KALIX BIBLIOTEK, där jag fick presentera Då du hör björnen vissla lite mer ingående. 20-25 personer lyssnade och ställde frågor. Mycket trevligt. Läste korta avsnitt ur tre av novellerna, bl.a. TRAPPHUSET om en 9-årig pojke som råkat illa ut. 
Ser nu fram mot NATTFESTIVALEN i KORPILOMBOLO där jag den 4 december ska högläsa dikter - en för mig ovan situation. 

KALIX FORSKARFÖRENING

2014-11-22

har en utomordentlig medlemstidning, ForskarNytt, och en lika bra HEMSIDA, båda med Bengt-Göran Nilsson som ansvarig. Idag på morgonen fick jag besked om att min bok Då du hör björnen vissla fått en mycket fin recension skriven av STEN RÖNNBERG, professor emeritus. Gå in på HEMSIDANS www.kalixforskarna.se om du vill läsa Stens recension.

KALIX BIBLIOTEK

2014-11-17

TISDAG 25 november kl. 14 ska jag berätta om Då du hör björnen vissla i Kalix bibliotek. Det brukar komma många besökare till Bibliotekets arrangemang, så vi hoppas att det blir likadant nu.

 <<-10  « Föregående  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Nästa »  +10>> 
AKTUELLT

MÅNADENS DIKT

2017-10-01

MOTVINDSGATAN

I stan finns två gator:
NAMNLÖSA GATAN
ner mot hamnen
där ingen vill bo

MOTVINDSGATAN
den långa som slingrar sig
runt alla kvarter
och där kallblåsten råder
är den andra,
den där ingen vill bo


Det här är den 40:e MÅNADENS DIKT. De 40 dikterna har fört en tillvaro i det tysta. Förmodligen har ingen läst dem. Ingen har i alla fall gett ett enda ord som kommentar till någon av dem. 40 är ett jämnt och bra antal att runda av med. Någon fler MÅNADENS DIKT blir det inte.

MÅNADENS DIKT

2017-09-01

KRÅKSÅNGEN

Det är inte
sången
som är det fina i
kråksången.
Det är att
sångarna
och sången
finns.

Det här är den 39:e dikten jag satt in som Månadens dikt sedan starten i juli 2014. En till kan det nog bli.
40 kan vara ett bra avslutningsantal.

SUCKEN

2017-02-13

Illustration till CHRISTIAN MORGENSTERNS dikt SUCKEN. Teckningen gjord efter Sven Nordqvist teckning i Poesi för högstadiet.

ARKIVET »
Leif Larsson Leif Larsson
Telefon: 070-683 40 47
Epost: leif@lars-son.se
BÖCKERNA E-SKRIFTER ARTIKLAR TAVLOR FÖRFATTAREN OM FÖRFATTARE KONTAKT NOVELLER