ARKIVET

ÖVERKALIX MARKNAD

2015-06-27

ska både Solveig och jag vara med på lördagen den 18:e juli. I LUMIOS monter ska vi kl. 11-14 hjälpa till med försäljningen av våra böcker och samtidigt signera dem.

HAN SOM HITTAR PÅ

2015-06-27

(Förslag till pärmen)
HAN SOM HITTAR PÅ har jag tänkt kalla min kommande novellsamling. Den innehåller 19 noveller. Sammantaget är den här samlingen mindre mörk än min förra.
Det har nu gått ungefär en månad sedan jag skickade in mitt material till förlaget. Något beslut är ännu inte fattat. Jag hoppas att novellsamlingen kan komma ut under hösten. OM marknadsföringen blir bra och boken uppskattas blir det kanske en fortsättning med nya böcker.

TVÅ UTOMORDENTLIGA LEKTÖRER

2015-06-02

Elvy och Seth Holmvall, har läst samtliga noveller som kommer att finnas i den bok som preliminärt heter HAN SOM HITTAR PÅ. Igår satt vi i flera timmar och pratade om innehåll och språk - en rent nöjsam sysselsättning med så kunniga och läsintresserade personer. Förutsättningarna för att resultatet blir en bra bok är stora.

Nu ligger hela projektet hos förlaget.

MÅNADENS DIKT

2015-06-01

SMÅ IDÈER

Ibland är mina idéer
så små att de nästan inte syns
om jag skriver ner dem
i ett hörn på mitt papper.
De liknar ett litet vattenhål
i öknen,
fulla av kraft och liv
men nästan osynliga.

Skriver jag med stora bokstäver
mitt på pappret
vissnar orden.

MANUS INSKICKAT

2015-05-31

till min femte novellsamling. Preliminärt är namnet Han som hittar på. Det är 19 noveller den här gången och den som ger boken sitt namn ligger i mitten av samlingen. En skiss till hur pärmen kan se ut ser du ovan. Min beräkning är att boken kan komma ut under slutet av 2015. Boken KAN FÖRHANDSBESTÄLLAS till reducerat pris. Just nu är boken ännu inte prissatt.

Dikter i HAPARANDA-BLADET

2015-05-29

I dagens HAPARANDA-BLADET (29 maj) är tre av mina dikter från OMIKRING publicerade. Det är Det var tyst, Det är skönt och Fåglars kvitter. Roligt!

BARA EN FLICKA

2015-05-21

heter en bra bok som är skriven av ANN-GERD SIMU. Hon är sedan 1988 bosatt i Oslo men är uppvuxen i Övertorneå. Hon känner mycket väl Tornedalens seder och bruk, stämningar och åsikter, inte minst om kvinnors och flickors plats i samhället. Boken är utgiven på BARENTS FÖRLAG. Pärmen pryds av två hjortron (tecknade). Jag har illustrerat detta inlägg med egna hjortron.)
Boken skildrar på ett fint sätt en flickas uppväxt med många syskon och med en dominerande far som inte väntade sig något av döttrarna i familjen. Hans motvilja mot den tekniska utvecklingen är stor och varken i skogsbruket eller i ladugården hemma fick hjälpmedel komma in trots att hustrun fick svåra smärtor av handmjölkningen. Mamman Märta står för trygghet och värme i familjen tills hon blir sjuk och svårigheterna hopar sig även för Karin som blir sist av alla syskon kvar i hemmet. Till slut kommer äntligen Karins dag då hon kan sätta sig på tåget till Stockholm till ett kontorsbiträdesjobb på Postgirot. Där slutar boken om Karin som inte fick studera vidare, trots lärarnas vitsord om hennes topp-prestationer bl.a. i matematik. Karin upplever resan till Stockholm som en befrielse från allt instängt.
LÄS BOKEN!

NY NOVELLSAMLING

2015-05-20

Har idag lämnat den nya novellsamlingen med 18 noveller till två duktiga lektörer. Efter deras förslag och synpunkter korrigerar jag en del och skickar sedan boken till tryckning och utgivning. I dagsläget har samlingen inget namn, men det löser sig säkert. En viss tomhet kommer alltid när man lämnat ifrån sig sitt material men nya idéer dyker nog upp. 

HAPARANDA-BLADET

2015-05-15

har idag TRE av mina dikter från OMIKRING publicerade. Det är I mitt hörn, Glömt och Vart skulle de. Mycket roligt

MÅNADENS DIKT

2015-05-01

DET VAR SÅ TYST

Det var så tyst i skogen
att jag trodde att jag kommit fel
eller att jag var så tidig
att skogen inte hunnit vakna.

Inte ens ett stilla sus
i trädens grenar
kunde jag höra,
och inte talltitors
lågmälda småprat.

Då jag stannat i undran
viskade asparnas löv:
Du är den siste som går här.
I morgon kommer maskinerna.
Allt ska bort.
Här ska bilar stå i svarta rutor.

Det var därför.

    Från diktboken OMIKRING

 <<-10  « Föregående  11 12 13 14 15 16 17 18 19 20  Nästa »  +10>> 
AKTUELLT

MÅNADENS DIKT

2017-10-01

MOTVINDSGATAN

I stan finns två gator:
NAMNLÖSA GATAN
ner mot hamnen
där ingen vill bo

MOTVINDSGATAN
den långa som slingrar sig
runt alla kvarter
och där kallblåsten råder
är den andra,
den där ingen vill bo


Det här är den 40:e MÅNADENS DIKT. De 40 dikterna har fört en tillvaro i det tysta. Förmodligen har ingen läst dem. Ingen har i alla fall gett ett enda ord som kommentar till någon av dem. 40 är ett jämnt och bra antal att runda av med. Någon fler MÅNADENS DIKT blir det inte.

MÅNADENS DIKT

2017-09-01

KRÅKSÅNGEN

Det är inte
sången
som är det fina i
kråksången.
Det är att
sångarna
och sången
finns.

Det här är den 39:e dikten jag satt in som Månadens dikt sedan starten i juli 2014. En till kan det nog bli.
40 kan vara ett bra avslutningsantal.

SUCKEN

2017-02-13

Illustration till CHRISTIAN MORGENSTERNS dikt SUCKEN. Teckningen gjord efter Sven Nordqvist teckning i Poesi för högstadiet.

ARKIVET »
Leif Larsson Leif Larsson
Telefon: 070-683 40 47
Epost: leif@lars-son.se
BÖCKERNA E-SKRIFTER ARTIKLAR TAVLOR FÖRFATTAREN OM FÖRFATTARE KONTAKT NOVELLER